27 april 2008

Sidste opgave

Så nåede jeg også til vejs ende i forløbet. Wikis er aldrig noget, der har sagt mig så meget. Jovist har jeg da slået småting op i Wikipedia, men den indre bibliotekar vil vel helst selv gå direkte til kilderne, frem for at gå ad wiki-omvejen.
Men jeg må da indrømme, at det har sine fordele. At det er dem, der har mest forstand på tingene, der skriver om dem (forudsat at de selvfølgelig har kendskab til og er villige til at dele deres viden med resten af verden på Wikipedia). Pyt med at formuleringerne så ikke er som vi kender dem fra de gode, gamle opslagsbøger.
Har selv pillet lidt ved nogle band-wikis på Last.fm. Det er jo i alles interesse, at der findes artikler til alle bands, og at det er det rigtige, der står i dem.

Der er kommet en ny bølge indenfor web 2.0-startups. Nemlig noget i stil med "spørg dit netværk til råds". Eller, spørg verden til råds, nærmere.
Ultra-kort wiki. En slags brugernes Biblioteksvagten. Her kan de sende et hvilket som helst spørgsmål ud i verden, og få respons fra folk som (forhåbentlig) har det rette svar. Uanset om det så er naboen, eller den ukendte på den anden side af jorden. Det er jo ret smart.

Det eviggyldige spørgsmål herefter bliver dog: Hvem sidder med det rette svar? Den 65-årige Oxford-professor eller den 20-årige supernørd fra Vallensbæk?

Ingen kommentarer: